Almindeligt tandeftersyn

Er du fast eller ny patient?


Hvis du er fast patient på klinikken, følger vi Sundhedsstyrelsens retningslinjer for indkald og indkalder dig automatisk til det almindelige tandeftersyn. Hvor ofte du har behov for at få tjekket dine tænder er selvfølgelig en individuel vurdering, der sker fra gang til gang. Som ny patient er du meget velkommen. Vi vil altid sætte ekstra tid af til dig, så vi får lavet en fuld journal på dig.

Når du kommer til dit regelmæssige tandeftersyn, kigger vi efter caries (huller i tænderne), tjekker dit tandkød og dine tandkødslommer. Hvis dine tandkødslommer er dybere end normalt og der findes sygdom, anbefaler vi paradentosebehandling hos en af vores tandplejere. Ved eftersynet laves der også en undersøgelse af dine slimhinder, da mange sygdomme i kroppen også kan manifestere sig i mundhulen.

Tandeftersyn hos Tandlæge Heidi Lund


Ved det regelmæssige eftersyn tages røntgenbilleder efter behov. Det kan være oversigtsbilleder (Bite Wings) eller røntgenbilleder af enkelte tænder. Oversigtsbillederne tages med jævne mellemrum og kan vise huller i tænderne, knoglens tilstand og om kroner og fyldninger er tætte. Hvis der er behov for at undersøge symptomgivende tænder nærmere eller stille en diagnose på en tand, kan det være nødvendigt med et røntgenbillede, hvor rødderne også er med.

Ved tandeftersynet vurderes det, om du har behov for en tandrensning. Ved tandrensningen fjernes bløde og hårde belægninger. Hårde belægninger er tandsten, som du ikke selv vil kunne fjerne med tandbørsten. Tandsten kan sidde og irritere dit tandkød, så det kan være svært at holde det sundt.