Porcelænsfacader

Drømmer du om det perfekte tandsæt? Hos Tandlæge Heidi Lund er det muligt med den kosmetiske tandteknik, porcelænsfacader. Book en konsultation for at tage det første skridt.


Hvad er porcelænsfacader?

Porcelænsfacader er ultra tynde skaller af porcelæn, som lægges på forsiden af dine tænder. ​​Hvis du har en defekt tand, der ikke længere kan repareres forsvarligt med en fyldning, kan det være nødvendigt at få lavet en facade. Facaden gør tanden mere holdbar og sikrer, at tanden ikke knækker og i værste fald mistes.

Porcelænsfacader kan også vælges rent kosmetisk for det mere ensartede udtryk. Facader kan give dine tænder den form, størrelse og farve, du ønsker. Med facader kan du forskønne en enkelt tand, men også ændre hele dit smil. Fordelen ved porcelæn er, at det ikke tager imod misfarvning fra fødevarer.

Hvad er porcelænsfacader?

Hvordan får jeg lavet en porcelænsfacade?

Før du kan få lavet dit tandsæt med vores porcelænsfacade, skal din tand slibes til. Dernæst vil vi foretage en 3D-scanning af tanden.

Den færdigslebne tand beskyttes med en midlertidig facade, som fremstilles på vores klinik i Hørsholm eller laves forinden på laboratoriet. 

Scanningen sendes til vores dygtige tandtekniker, der skal fremstille din porcelænsfacade. Vi anbefaler altid ét til to besøg hos vores tekniker, hvor æstetik, form og farve tilpasses. Facaden sættes på tanden med et tyndt lag cement, som fungerer som lim. 

Hvornår er porcelænsfacader den rette løsning?


Porcelænsfacader er den perfekte løsning til dig, som ønsker et dejligt smil uden at skulle igennem en omfattende tandbehandling. Facaderne kan rette op på mindre skævheder og misfarvninger på tænderne, som ikke kan behandles med almindelig tandblegning eller tandregulering.

En porcelænsfacade gør også tanden mere holdbar og sikrer, at tanden ikke knækker og i værste fald mistes i modsætning til facader i plast. Hos Tandlæge Heidi Lund i Hørsholm vil vores dygtige tandlæger give dig den bedste rådgivning og behandling, så du kan få det smil, du går og drømmer om.

Vi giver dig den bedste rådgivning om porcelænsfacader

Hvor længe holder en porcelænsfacade?


Hvis du er omhyggelig med din mundhygiejne og hvis du regelmæssig går til tandlægen, så kan dine porcelænsfacader holde i længere tid – faktisk op til 10 år. 

Det kræver dog en indsats fra din side også. Det kan være nødvendigt at udskifte dine porcelænsfacader, hvis de bliver beskadiget eller revner. Men med den rigtige pleje og omhu kan du nyde dit nye tandsæt og smil i mange år. 

En porcelænsfacade holder i op til 10 år

Hvilke smerter og bivirkninger har jeg risiko for at få?


Når du skal have lavet porcelænsfacade, vil du som regel blive lokalbedøvet, så du ikke mærker noget under behandlingen. Efter bedøvelsen er væk, kan du dog opleve, at tanden og tandkødet er ømt i nogle dage. Det er en normal reaktion på behandlingen.

Når facaden er fastsat på tanden, kan der også forekomme midlertidig overfølsomhed over for kulde og varme, men dette er også en almindelig og forbigående bivirkning. Det er vigtigt, at du følger tandlægens anbefalinger og instruktioner om efterbehandlingen for at sikre en succesfuld behandling og undgå unødvendige gener.

Normalt vil du være lokalbedøvet, når du skal have lavet en facade. Når bedøvelsen er væk, kan der opstå følsomhed i et par dage, ligesom tandkødet kan være ømt. Efter facaden er sat fast, kan tanden godt være ekstra følsom for kulde og varme i de første dage.

Der er få bivirkninger ved behandling med tandfacader

Hvad kan gå galt?


Omkring hver 10. tand, der får sat en facade på, skal senere rodbehandles. Dette skyldes, at nerven i tanden tager skade og dør. Det kan ske dels pga. slibningen, men også hvis tanden fra starten har haft en stor defekt. Ved porcelænsfacader er der risiko for at porcelænet knækker af ved slid eller fejlbid.

Vi anbefaler altid, at du efter behandling med facader får lavet en tynd skinne, du sover med om natten. Dette er for at beskytte mod porcelænsfrakturer.

Vi anbefaler at sove med en tynd skinne efter behandling med porcelænsfacader

Book en konsultation

Er du klar til at tage det første skridt mod et smukkere smil og et perfekt tandsæt? Book en konsultation hos Tandlæge Heidi Lund i dag, og lad os sammen finde den bedste løsning til dit tandsæt – om det er porcelænsfacader eller facader i plast.

Vi sørger for, at du føler dig tryg og afslappet under hele behandlingsforløbet – kontakt os endelig, hvis du skulle sidde tilbage med nogle spørgsmål om tandfacader.

Mød tandlæge og smiledesigner Marc Onuoha

Marc Onuoha er uddannet tandlæge fra Københavns Universitet i 2002.

Han har efterfølgende gennemgået tre efteruddannelsesforløb: Dawson Academy FL. US. 2010 (bidfunktion), 1-Year UCLA/gIDE Master Clinician Program in Implant Dentistry 2012 og 6 Month Clinical Masters Program in Periodontics 2014 i Campinas Brasillien som er et efteruddannelsesforløb i parodontal plastik kirurgi.

Marc tilbyder således sine patienter ekspert behandlinger inden for kosmetisk tandpleje, bidfunktion, implantologi og parodontal plastik kirurgi.

Specialtandlæge Vlad Florescu

Mød tandlæge Heidi Lund

Heidi har haft tandklinikken i Hørsholm siden 2005, og er uddannet på Københavns Tandlægeskole og Queen Mary University of London, Institute of Dentistry.

Hun er tidligere formand for Hørsholm-Karlebo Tandlægeselskab, tidligere tandlægekonsulent for Hørsholm kommune og besigtigende tandlæge i klagesager for Region Hovedstaden.

Heidi udfører næsten alle former for behandlinger og har interesse for kosmetiske behandlinger og især behandling med Invisalign.

Heidi har gennemført en Diplomuddannelse i Invisalign i London og har som en af de første i verden en master i Clear alignere/Invisalign.

Privat bor Heidi i Rungsted med mand og søn.

Invisalign-tandlæge Heidi Lund