Paradentosebehandling


Paradentose er tandkødsbetændelse, der har spredt sig til de dybere liggende væv og medfører varigt tab af knogle omkring de ramte tænder. Langt de fleste rammes med årene i større eller mindre grad af paradentose selv med omhyggelig tandbørstning.

Ved regelmæssige eftersyn vil tandlægen eller tandplejeren holde øje med dit tandkød og dine tandkødslommer og se efter begyndende tegn på tandkødsbetændelse og paradentose. Hvis paradentosen ikke bliver behandlet i tide, så risikerer du på et tidspunkt, at tanden bliver løs og falder ud. Du skal især være opmærksom på, om dit tandkød er rødt eller bløder ved tandbørstning.

Behandling af paradentose


Ved en paradentosebehandling fjernes tandsten og bakterier i tandkødslommerne. Det sker ved en dybdegående tandrensning af de berørte tandkødslommer. Det kan nogle gange være nødvendigt med lokalbedøvelse. Hvor tit behandlingen skal foretages afhænger af den enkelte patients behandlingsbehov.

Ved en fremskreden paradentose kan operation vise sig nødvendig. Den foregår altid under lokalbedøvelse og er et mindre indgreb uden større ubehag.

Forebyggelse af paradentose


Uanset behandlingstype instruerer vi dig i, hvad du selv kan gøre for fremover mellem behandlingerne for at holde både dine tænder og dit tandkød sundt. Risikoen for fremtidige problemer med tandkødet og tandtab bliver derved reduceret. Da paradentose er en kronisk sygdom, er der altid risiko for, at sygdommen kan blusse op igen. Regelmæssig kontrol og behandling er derfor vigtig, ud over det du selv kan gøre.

Emdogain Flapless – non-kirurgisk paradentalbehandling

Emdogain produceres af det verdenskendte dentalfirma Straumann. Emdogain består af emaljeproteinet Amelogenin, som fra naturens side indgår i dannelsen af tandemaljen. Amelogenin er vigtig for vækst og dannelsen af rodcement, rodhindefibre og kæbeknogle.

Hvornår kan Emdogain Flapless anvendes?


Før behandling med Emdogain Flapless, skal der over en given periode være udført paradentose- behandling med almindelig dybderensning i tandkødslommerne. Den givne periode kan variere fra person til person og afhængigt af sygdomsbilledet. Sker der ikke bedring ved almindelig dybderens, kan der i visse tilfælde behandles med Emdogain Flapless.

Emdogain Flapless kan kun anvendes ved visse typer knogledefekter, og en vigtig forudsætning er god mundhygiejne både før og efter indgrebet. Ved behandling med Emdogain Flapless forventes en bedring/ reducering af tandkødslommerne på 2-4 mm. Nogle former for knogletab vil kræve en kirurgisk paradentose operation, hvor Emdogain evt. også kan indgå.

Hvad koster det?

Prisen for Emdogain Flapless er 1500-2000 kr. excl. røntgen, bedøvelse og rodrens.

Kirurgisk paradentalbehandling


En kirurgisk paradentosebehandling er en åben tandrensning. Tandkødet lægges til side så selve tandrensningen kan udføres. Til sidst syes tandkødet sammen med få sting. Stingene fjernes efter 7-10 dage.

Formålet med den åbne tandrensning er:

 • At gøre tandkødslommerne mindre.
 • At skabe overblik over tandrødderne og rense ellers utilgængelige områder.
 • At give adgang til knoglen og evt. genopbygge tandens fæste.
  Invisalign behandling

  Hvorfor behandle med åben tandrensning?


  Hvis man ikke bliver behandlet for paradentose, vil man på sigt miste sine tænder. Har man først fået paradentose, kan man aldrig blive helbredt i traditionel forstand, men sygdommen kan standses. Det kræver grundig paradentosebehandling, og at man livslangt holder sine tænder helt rene. Ved utilstrækkelig mundhygiejne er tandlægens og tandplejerens paradentosebehandling kun et indgreb, der bevirker, at sygdommen udvikler sig langsommere, end den ellers ville have gjort.

  Hvad koster det?


  Prisen for en kirurgisk paradentosebehandling afhænger af antallet af tænder og af, hvor fremskreden paradentosen er. Du skal forvente en pris på 2500-4500 kr. pr region.

  Invisalign behandling

  Mød tandplejer Nazanin

  Nazanin Javed er uddannet tandplejer fra Københavns Universitet. Nazanin udfører alle former for tandplejerarbejde og har særlig interesse for parodontitis og plastfyldninger.

  Nazanin er desuden særlig opmærksom på patienter med tandlægeskræk. Der lægges derfor stor vægt på den enkelte patient samt en tryg atmosfære under enhver behandling.

  Privat bor Nazanin i København

  Tandplejer Nazanin

  Mød tandplejer Ali

  Ali er uddannet tandplejer årgang 2016 fra Københavns Universitet. Ali udfører alle former for tandplejerarbejde og har særlig interesse for parodontitis, plastfyldninger og tandregulering med Invisalign . 

  Ali er desuden også særlig opmærksom på patienter med tandlægeskræk og lægger derfor vægt på en tryg atmosfære, hvor patienten er i centrum.

  Privat bor Ali i København

  Tandplejer Ali