Invisalign – tandretning med usynlig bøjle

Tandlæge Heidi Lund er blandt de førende klinikker inden for behandling med Invisalign i Danmark. Book eller læs mere her.

Book gratis forundersøgelse til tandretning med Invisalign


Overvejer du en Invisalign-behandling? Hos Tandlæge Heidi Lund tilbyder vi gratis forundersøgelse til tandretning med den usynlige bøjle. Book en tid i dag – så finder vi en tid til dig i klinikken i Hørsholm. 

Prøv Smile View


Søger du en diskret løsning til effektiv tandretning? Med den næsten usynlige bøjle Invisalign behøver du hverken at gå på kompromis med æstetik eller kvalitet. Læs mere om din mulighed for en gratis forundersøgelse her.

Tandlæge Heidi Lund er Platinum Elite Partner med Invisalign. Inden for kosmetisk tandretning med Invisalign er klinikken en af de mest erfarne i Danmark.

Du kan selv teste, hvordan du vil se ud med mere lige tænder på under 60 sekunder, hvis du klikker her: Invisalign “smile view”.

Den usynlige bøjle – hvad er Invisalign?


Invisalign er verdens største og førende system til kosmetisk tandretning. På verdensplan har mere end 11 millioner mennesker allerede fået et flot smil med Invisalign! Invisalign er et gennemprøvet og veldokumenteret system fra USA, som benyttes i hele verden og løbende udvikles.

Invisalign anvender et højtudviklet skinnesystem til tandretning. Skinnerne er specialdesignede til dine tænder, aftagelige og næsten usynlige. De er lavet af gennemsigtig plast, og i modsætning til en fast bøjle/togskinner, griber det ikke væsentligt ind i din hverdag at have Invisalign. Du kan leve det liv, du plejer.

Du har skinnerne i munden 20-22 timer i døgnet og tager dem ud, når du spiser. Normalt vil du skifte skinne 1 gang om ugen, og da hver ny skinne er lidt forskellig fra den forrige, rettes tænderne gradvist. Behandlingstiden afhænger af det individuelle tandsæt, men typisk vil et tandretningsforløb vare fra 6-18 måneder.

Hvordan virker Invisalign?


Invisalign er en kosmetisk og moderne tandregulering, der består af en række gennemsigtige skinner, som gradvist justerer tænderne over tid. Skinnerne er lavet af et transparent materiale, der modsat traditionelle togskinner af metal er både diskrete og behagelige. 

En typisk behandling med Invisalign tager 6-12 måneder afhængigt af den enkelte patient. I mildere tilfælde kan behandlingen afvikles på blot 3-4 måneder. Dermed er behandlingen ofte kortere end behandling med traditionelle togskinner. 

Skinnerne er skræddersyet til hver patient ved hjælp af 3D computer-billedteknologi. Patienten bærer hvert sæt skinner i cirka to uger, før der skiftes til det næste sæt i serien, som gradvist flytter tænderne til den ønskede position. Skinnerne bæres i omkring 20-22 timer i døgnet, og regelmæssig kontrol hos din tandlæge er påkrævet for at overvåge fremskridt. 

Invisalign er en investering der betaler sig

Natacha fortæller om sin behandling med Invisalign

Natacha, som har fået rettet sine tænder på klinikken, fortæller om sin behandling – og ikke mindst de tilfredsstillende resultater efter Invisalign.

Hvorfor vælge Invisalign?


Invisalign er en populær metode til tandregulering af flere årsager. Skinnerne er lavet af et transparent materiale, der gør dem næsten usynlige. Skinnerne kan desuden tages ud, når du spiser, børster og renser tænder, således en god mundhygiejne nemt kan opretholdes under hele forløbet. 

Invisalign har vist sig til de fleste behandlinger at være lige så effektive som traditionelle metal togskinner og kan behandle en lang række ortodontiske problemer. Skinnen kan bruges til at rette underbid, overbid, dybt bid, åbent bid, krydsbid, spredtstilling (mellemrum mellem tænder), trangstilling (pladsmangel, skæve tænder, tætsiddende tænder) og andre uønskede problemer. 

Der er mange fordele ved tandretning med Invisalign

Hvem kan behandles med Invisalign?


Som udgangspunkt kan alle behandles med Invisalign.

Der kan dog hos den enkelte være begrænsninger.

Alder er ikke en hindring. Hvis en skæv tand har generet dig hele livet, hvorfor så ikke få den rettet? Den ældste patient, der har fået rettet tænder med Invisalign på vores klinik er 78 år.

Som udgangspunkt kan alle behandles med Invisalign

Hvad kan behandles med Invisalign?

 • Én eller flere skæve/roterede/strittende tænder
 • Tænder, der står tæt
 • Lukning af mellemrum
 • Dybt bid
 • Åbent bid
 • Krydsbid
 • Stort overbid

Er behandling med Invisalign noget for dig?


Hvis du har en eller flere tænder, som du kunne tænke dig at få rettet, er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan booke tid til en gratis og uforpligtende konsultation, hvor vi sammen taler om mulighederne for netop dit smil.

Under konsultationen benytter vi Invisaligns topmoderne iTero-scanner til en gratis 3D-simulering af, hvordan dit nye smil kommer til at se ud. På den måde kan du med det samme se det forventede resultat efter endt Invisalign-behandling.

Du vil også til konsultationen få en vurdering af, hvor lang behandlingen vil være samt få tilbud på en fast pris.

Kom til gratis forundersøgelse før din tandretning


Før du kan påbegynde en behandling med Invisalign, skal du til en indledende konsultation, hvor dit tandsæt vil blive undersøgt. Hos Heidi Lund tilbyder vi en gratis og uforpligtende forundersøgelse, hvor vi i fællesskab snakker om dine ønsker og muligheder for et nyt og smukt smil, og ser om en behandling med Invisalign bøjlen kan opnå dette.

Undersøgelsen vil vare omkring 45-60 minutter, og den er fuldstændig gratis. Hvis behandlingen er mulig, og opfylder dit ønskede resultat, skræddersyer vi et behandlingsprogram og en plan til dig.

Her tager vi røntgenbilleder, fotos af dine tænder og dit ansigt, scanner dit bid med 3D-scanner og laver en fuldstændig registrering af dit bid og dine tænder. Ud fra dit ønske om det færdige resultat laver vi en behandlingsplan til dig.

Når du har godkendt behandlingen, bestiller vi dine skinner, som du får udleveret på klinikken. Hver skinne retter dine tænder gradvis, og du skifter skinnen hver uge. Alt efter din behandling aftaler vi sammen tider til kontrol undervejs, hvor vi holder øje med, at alt forløber som det skal fra start til slut. På den måde sikrer vi, at du opnår det ønskede resultat.

Vi behandler patienter fra alle dele af Danmark, ligesom vi også har behandlet patienter, der bor i udlandet. Afstand er altså ikke en hindring. Vi skal selvfølgelig se dig fysisk på klinikken nogle gange, men hvis du bor langt fra klinikken, kan du aftale tid til en gratis online konsultation.

Læs mere om fordelene ved tandregulering med Invisalign

 • Invisalign vs. traditionelle bøjler

  5. February, 2024
  Invisalign vs. traditionelle bøjler Du har måske overvejet, hvad der er bedst for dig, når det kommer til at rette dine tænder. Skal du vælge Invisalign eller en traditionel bøjle? Begge muligheder har deres fordele og ulemper, og det kan være svært at beslutte sig. Men det vigtigste er at finde den bedste løsning til […]
 • Skæve tænder: Fra årsager til løsninger

  29. January, 2024
  Skæve tænder: Fra årsager til løsninger Skæve tænder kan være mere end blot en kosmetisk bekymring; de kan påvirke alt fra vores selvtillid til vores mundhygiejne. I dette blogindlæg tager vi et dybere kig på problemet. Vi starter med at undersøge, hvorfor tænderne kan vokse skævt, hvor vi efterfølgende vil komme ind på konsekvenserne af […]
 • Typiske tandstillingsfejl

  15. January, 2024
  Bliv klogere på nogle af de typiske tandstillingsfejl, som vi som tandlæger ofte ser i vores praksis, samt hvordan tandstillingsfejl kan behandles.

Holder behandlingen?


Når du har opnået det endelige resultat, er det vigtigt at du vedligeholder dit nye smil, da tænder, der er blevet rettet, gerne vil rykke sig tilbage.

Derfor sætter vi en lille tråd på bagsiden af dine fortænder i over- og undermunden, når behandlingen med Invisalign er færdig. For at gøre dette får du Invisaligns Vivera-skinner, som er skinner, du sover med om natten.

Vi anbefaler, at du sover med dem hver nat de første 6 måneder efter Invisalign – og herefter kan du trappe det lidt ned. Vivera-skinnerne holder på dine tænder, så de ikke rykker sig tilbage, og er samtidig med til at beskytte dine tænder fra slid, når du sover.

En diskret og effektiv løsning til tandretning

Hvad er prisen på Invisalign-behandling?


Prisen for behandling med Invisalign er meget individuel og ligger mellem 20.000 og 50.000 kroner. Typisk vil en kortere behandling koste 35.000 kroner, og en længere behandling koste 45.000 kroner.

Prisen afhænger dog af, hvor meget der skal rettes, hvor langt forløbet bliver, og hvor kompliceret det er.

Hos Heidi Lund tilbyder vi i første omgang en gratis forundersøgelse til Invisalign, hvor du får et prisoverslag. Før du begynder din endelige behandling, har vi udarbejdet din totale pris for hele behandlingen samt eventuelle tillægsbehandlinger – for eksempel et hul, der er nødvendigt at behandle.

Når du starter behandlingen, skal du betale den første halvdel af, hvad din behandling koster. Den anden halvdel betaler du, når din behandling er færdig.

Du kan også dele din Invisalign-behandling op i mindre månedlige afdrag gennem vores samarbejdspartner denti.dk, som er specialiseret i finansiering af tandbehandlinger.

Pris på Invisalign bøjle

Hvorfor vælge Heidi Lund til at udføre din tandretning?


Hos Heidi Lund finder du en moderne og stilren klinik centralt beliggende i Hørsholm. Du bliver mødt af et erfarent og kompetent personale, som alle har fokus på både dine tænders sundhed samt det æstetiske resultat.

Vi er kendt for vores glade patienter samt flotte resultater – ikke mindst på vores tandretninger. Med andre ord er du i gode og trygge hænder, når du vælger Heidi Lund som din tandlæge.

Heidi Lund forklarer om tandretning med Invisalign

Bliv ambassadør – og få rabat


Har du lyst til at være ambassadør for Tandlæge Heidi Lund? Vi tilbyder ambassadør aftaler. Som ambassadør har du mulighed for at få op til 15.000 kr. i rabat på din behandling.

Du er altid velkommen til at booke en gratis og uforpligtende tid til konsultation for at høre nærmere om din behandling og ambassadøraftalen.

Ambassadør for Tandlæge Heidi Lund

Book gratis forundersøgelse

Før og efter Invisalign-behandlinger

Her ser du før og efter billeder af nogle af vores tilfredse patienter – se flere før og efter billeder her.


Tina Lund efter sin usynlige tandretning med Invisalign-bøjlen
Tina Lund før Invisalign-behandlingen
Efter tandretning med den usynlige bøjle, Invisalign
Før tandretning med Invisalign
Efter behandling med Invisalign
Før behandling med Invisalign

FAQ – typiske spørgsmål om Invisalign-skinner

Hvordan virker Invisalign?

Invisalign fungerer ved at bruge en række klare, specialfremstillede skinner, der bæres over tænderne under behandlingen. Skinnerne skiftes ud ugentligt og afviger 0,2-0,3 mm fra den forrige – på den måde sikrer de en kontinuerlig og stort set smertefri tandregulering.

Hvor lang tid tager Invisalign-behandling?

En typisk behandling med Invisalign tager mellem 6-12 måneder afhængig af graden af regulering. I mildere tilfælde kan behandlingen afvikles på blot 3-4 måneder.

Er det dyrere at få rettet tænder med Invisalign?

Invisalign er unikt fremstillet til hver patient – i modsætning til den traditionelle togskinne som er et standardiseret produkt. Derfor kan du opleve, at Invisalign er en smule dyrere.

Tager det længere tid at rette tænder med Invisalign?

Nej, hvis du bærer dine Invisalign-skinner 22 timer i døgnet og følger tandlægens vejledninger, er behandlingstiden ofte kortere.

Kan man bruge Invisalign, hvis man er gravid?

Invisalign kan sagtens anvendes under graviditet, man bør dog være opmærksom på, at tandkød kan være mere følsomt end normalt under graviditet.

Må man ryge med Invisalign-skinner?

Ja, rygning påvirker ikke tandreguleringen. Man kan dog risikere misfarvning af skinnerne, derfor anbefales det, at man tager skinnerne ud, hvis man skal ryge.

Må man drikke kaffe og te med Invisalign-skinner?

Ja, du må i princippet drikke alt med skinnerne på. Du skal dog være opmærksom på, at det er vigtigt at skylle skinnerne grundigt med vand, så du ikke efterlader skadelige stoffer i skinnerne.

Hvordan vasker jeg mine Invisalign-skinner?

Invisalign skinner bør børstes med en tandbørste to gange dagligt, og derudover skylles med vand efter hvert måltid.

Kan børn bruge Invisalign?

Invisalign kan benyttes af alle aldre. Er dit barn ikke blevet godkendt til traditionel tandregulering i Skoletandplejen, kan et Invisalign-forløb hos en privat tandlæge være et godt alternativ.

Kan alle skæve tænder rettes med Invisalign?

Invisalign har vist at kunne rette stort set alle slags skæve tænder. Der kan dog i nogle tilfælde være begrænsninger.

Mød Invisalign-tandlæge Heidi Lund

Heidi har haft tandklinikken i Hørsholm siden 2005, og er uddannet på Københavns Tandlægeskole og Queen Mary University of London, Institute of Dentistry.

Hun er tidligere formand for Hørsholm-Karlebo Tandlægeselskab, tidligere tandlægekonsulent for Hørsholm kommune og besigtigende tandlæge i klagesager for Region Hovedstaden.

Heidi udfører næsten alle former for behandlinger og har interesse for kosmetiske behandlinger og især behandling med Invisalign.

Heidi har gennemført en Diplomuddannelse i Invisalign i London og har som en af de første i verden en master i Clear alignere/Invisalign.

Invisalign-Tandlæge Heidi Lund