Plastfacader

Er du utilfreds med dit smil? Facader i plast kan være løsningen for dig. Hos tandlæge Heidi Lund er vi særlig interesserede i tandfacader og kan hjælpe dig med at få det smil, du altid har ønsket dig.


Vi er nogle af de bedste til tandfacader

Vores dygtige team har mange års erfaring med at give vores patienter lige det smil, de har drømt om. Vi er nogle af de bedste til tandfacader, og vi er stolte af at kunne tilbyde vores patienter en omsorgsfuld behandling og pleje med de bedste materialer og teknikker. 

Hos Heidi Lund er vi nogle af de bedste til plastfacader

Hvad er plastfacader?

Facader i plast er en kosmetisk tandbehandling for det mere ensartede udtryk, hvor en tynd skal af plastik placeres på forsiden af dine tænder. Facaderne påsættes med lim på tænderne, så dine egne tænder forbliver intakte. Du bestemmer selv, hvordan dine tænder skal se ud. Skal det være naturligt look, eller går du efter et “Hollywood smil”?

Fordelen ved facader i plast er, at der ikke skal bores i dine tænder. Behandlingen er derfor meget nænsom, eftersom der ikke fjernes tandsubstans. Hvorimod behandling med porcelænsfacader er en anden og mere omfattende procedure, men som har længere holdbarhed.

Hvad er plastfacader? Bliv klogere her

Hvordan får jeg lavet facader i plast?

Behandlingen med plastfacader er en behandling af 6 fortænder. Du skal først komme til en scanning af dine tænder. Scanningen sendes til vores tandtekniker, der fremstiller en digital model af dine facader. Du kan her være med til at designe formen og størrelsen på dine facader.

Der vil også være mulighed for, at du med en midlertidig model kan prøve facaderne i munden i et par dage, inden du beslutter dig.

Facaderne laves i den farve, du ønsker. Facaderne i plast bliver lavet direkte i munden, og behandlingen tager omkring 3 timer.

Hvornår skal man have plastfacader?


Plastfacader kan hjælpe dig med at løse en række tandproblemer. Nogle af de mest almindelige årsager, som vores patienter ønsker at få rettet op på er:

  • Skæve tænder eller tænder, der stikker ud.
  • Ujævne tænder eller mellemrum mellem tænderne.
  • Tænder, der er blevet beskadigede af karies eller traume.
  • Tænder, der er blevet misfarvet af alder eller rygning.

Hvis du har nogle af disse udfordringer, kan du overveje plastfacader. Vi anbefaler altid at komme forbi klinikken for at tale med én af vores tandlæger om dine muligheder, før du beslutter dig for en behandling. I nogle tilfælde er det nødvendigt at få rettet tænderne op før behandlingen, hvor vi vil anbefale en Invisalign-behandling.  

Hvornår skal man have plastfacader? Fx pga. misfarvede tænder

Hvilke fordele er der ved facader i plast?


Der er flere fordele ved at vælge plastfacader frem for eksempelvis porcelænsfacader:

Hurtigt ✓
Plastfacader kan typisk sættes på dine tænder på kun én tandbehandling.

Smertefrit ✓
Plastfacader kræver sjældent bedøvelse.

Skånsomt ✓
Plastfacader kræver normalt ikke, at tanden skal slibes til før påsætningen.

Effektivt ✓
Plastfacader kan bruges til at ændre tændernes form og farve, og de kan også skjule eventuelle misfarvninger eller små huller.

Såfremt at du skulle have helt særlige krav til udseendet af dine tandfacader, vil vi anbefale porcelænsfacader. Facader i porcelæn giver flere tilpasningsmuligheder til at matche dine naturlige tænder end plastfacader.

Behandling med plastfacader er skånsomt

Hvilke smerter og bivirkninger har jeg risiko for at få?


Plastfacader er typisk en smertefri behandling, men nogle patienter kan opleve følsomhed eller ubehag i tænderne eller omkring tandkødet de første dage efter behandlingen. Det skyldes, at tænderne skal vænne sig til dine nye facader. Derudover vil der altid være en lille risiko for infektion i tandkødet, men det er vigtigt at påpege, at denne risiko er meget lille, og at infektioner oftest kan behandles med antibiotika. 

En anden risiko ved plastfacader er, at de kan knække eller falde af. Hvis dette skulle ske, skal du kontakte os med det samme, så vi kan reparere eller erstatte din facade. 

Er der bivirkninger ved plastfacader?

Priser på plastfacader – hvad koster facader i plast?


Vi tager 3.500 kr. pr. plastfacade, og prisen for den tynde skinne, som du skal sove med efterfølgende, er 3.000 kr. Hvis du ønsker at prøve facaderne et par dage inden, du tager den endelige beslutning, vil det koste 3.000 kr.

Vi forstår, at det er en svær og stor beslutning, så du er altid velkommen til at booke en konsultation, hvis du vil høre mere om, hvad mulighederne er for dig. Vi vil hellere end gerne hjælpe og vejlede dig, så du kan træffe det helt rigtige valg.

Plastfacader koster fra 15.000 kr.

Book en konsultation til plastfacader

Hvis du overvejer plastfacader og gerne vil lære mere om, hvordan vi hos Tandlæge Heidi Lund kan hjælpe dig med at forbedre dit smil og din selvtillid, er du velkommen til at booke en konsultation.

Under denne konsultation vil vores passionerede team af dygtige tandlæger og tandplejere undersøge dine tænder, lytte til dine bekymringer og rådgive dig om, hvilke behandlingsmuligheder der passer bedst til dine behov og ønsker.

Vi er forpligtet til at give vores patienter en enestående service og en god oplevelse, og vi er stolte af at have hjulpet mange mennesker med at opnå smukke, sunde smil. Kontakt os i dag for at booke din konsultation i vores tandlægeklinik i Hørsholm.

Mød tandlæge og smiledesigner Marc Onuoha

Marc Onuoha er uddannet tandlæge fra Københavns Universitet i 2002.

Han har efterfølgende gennemgået tre efteruddannelsesforløb: Dawson Academy FL. US. 2010 (bidfunktion), 1-Year UCLA/gIDE Master Clinician Program in Implant Dentistry 2012 og 6 Month Clinical Masters Program in Periodontics 2014 i Campinas Brasillien som er et efteruddannelsesforløb i parodontal plastik kirurgi.

Marc tilbyder således sine patienter ekspert behandlinger inden for kosmetisk tandpleje, bidfunktion, implantologi og parodontal plastik kirurgi.

Specialtandlæge Vlad Florescu

Mød tandlæge Heidi Lund

Heidi har haft tandklinikken i Hørsholm siden 2005, og er uddannet på Københavns Tandlægeskole og Queen Mary University of London, Institute of Dentistry.

Hun er tidligere formand for Hørsholm-Karlebo Tandlægeselskab, tidligere tandlægekonsulent for Hørsholm kommune og besigtigende tandlæge i klagesager for Region Hovedstaden.

Heidi udfører næsten alle former for behandlinger og har interesse for kosmetiske behandlinger og især behandling med Invisalign.

Heidi har gennemført en Diplomuddannelse i Invisalign i London og har som en af de første i verden en master i Clear alignere/Invisalign.

Privat bor Heidi i Rungsted med mand og søn.

Invisalign-tandlæge Heidi Lund