Professionel tandblegning

Med professionel tandblegning har mere end 98 % af alle behandlede personer fået væsentligt hvidere tænder. Det er en effektiv metode til at forbedre dit smil og opnå en lysere tandfarve, hvilket kan øge din selvtillid.

Hvad er tandblegning?


Tandblegning er en kosmetisk tandbehandling, der har tiltrukket mange mennesker, der ønsker at reducere misfarvninger og pletter på tænderne, for at opnå et strålende smil. 

Misfarvninger på tænderne kan opstå over tid på grund af forskellige årsager, herunder forbrug af  fødevarer og drikkevarer med farvestoffer samt tobaksrygning. Aldringen kan også medføre naturlige farveændringer i tænderne, der kan påvirke smillets udseende.

Mange mennesker vælger tandblegning som en ikke-invasiv og relativt hurtig metode til at forbedre deres udseende og øge deres selvtillid. Vi anbefaler altid, at tandblegning bør udføres af professionelle tandlæger eller tandplejefagfolk for at sikre effektivitet. 

Professionel tandblegning

Hvad er årsagen til misfarvede/gule tænder?


Vi får alle mere gule tænder med alderen. Det skyldes ophobning af farvestoffer fra det, vi spiser og drikker. De mest almindelige årsager er rygning, te, kaffe og rødvin. Syren i for eksempel citrusfrugter kan ødelægge emaljen, så farvestoffer nemmere trænger ind.

Bortset fra farvestoffer i fødevarer, er der også andre faktorer, der påvirker farven på tænderne. Nogle mennesker har naturligt mere gult tandben end andre, eller emaljen kan være tyndere, så det mere gule tandben skinner igennem. Amalgamfyldninger, sygdom og visse typer medicin kan også forårsage misfarvning af tænderne.

Sådan foregår fjernelse af en visdomstand

Kan jeg få en tandblegning?


Tandblegning er en populær måde til at forbedre smilets udseende og opnå en lysere tandfarve. Men ikke alle er egnede til proceduren. Her er nogle faktorer, der kan påvirke, om du kan få en tandblegning:

  • Emaljeslid: Tandblegning fungerer bedst på tænder med sund emalje. Hvis din emalje er meget slidt eller beskadiget, kan tandblegning være mindre effektiv eller endda udelukket som en mulighed.
  • Medicin og arvelige faktorer: Nogle medicin og arvelige tilstande kan påvirke farven på dine tænder og gøre det sværere at opnå ønskede resultater gennem tandblegning.

Det er altid bedst at konsultere med en tandlæge for at afgøre, om tandblegning er den rette løsning for dig. Din tandlæge kan give dig vejledning og anbefalinger baseret på din individuelle situation og hjælpe dig med at opnå det smil, du ønsker. Hvis dine tænder  ikke er egnet til en tandblegning, kan plastfacader eller porcelænsfacader være en mulighed.

Invisalign eller tandblegning kan give mere selvtillid

Procedure for blegning


Efter en konsultation på klinikken, hvor vi vurderer muligheden for blegning, og hvilken effekt du kan opnå, tages der først et aftryk af dine tænder. Herefter fremstilles særlige individuelle blegeskinner.

Når dine skinner er færdige, modtager du grundig instruktion på klinikken i, hvordan du skal bruge dem sammen med blege-gelen i din mund. Du bestemmer selv, om du vil bruge skinnerne 1-2 timer om dagen eller sove med dem om natten. Som hovedregel går der 2-14 dage til det maksimale resultat er opnået, afhængig af, hvor gule dine tænder er.

implantatbehandling hos Tandlæge Heidi Lund

Sådan bruger du blegeskinnen


  1. Undgå mad og drikke: Imens du har skinnen i munden, må du ikke spise, drikke eller ryge. Det er vigtigt for at sikre, at blegegelen ikke fortyndes eller skylles væk.
  2. Overhold behandlingsplanen: Følg den behandlingshyppighed, der er blevet anbefalet af din tandlæge. Det kan variere, men det er vigtigt at overholde planen for at opnå de bedste resultater.
  3. Undgå farvestoffer: Efter en tandblegning er tænderne særligt modtagelige for farvestoffer. Undgå derfor farvet mad, drikkevarer og rygning i nogle dage for at opretholde de opnåede resultater.
  4. Undgå mad og drikke: Imens du har skinnen i munden, må du ikke spise, drikke eller ryge. Det er vigtigt for at sikre, at blegegelen ikke fortyndes eller skylles væk.
  5. Overhold behandlingsplanen: Følg den behandlingshyppighed, der er blevet anbefalet af din tandlæge. Det kan variere, men det er vigtigt at overholde planen for at opnå de bedste resultater.
  6. Undgå farvestoffer: Efter en tandblegning er tænderne særligt modtagelige for farvestoffer. Undgå derfor farvet mad, drikkevarer og rygning i nogle dage for at opretholde de opnåede resultater.

Book konsultation

Vores behandlere kan hjælpe dig med at opnå de smukke resultater, du ønsker, samtidig med at din munds sundhed prioriteres.

Med vores avancerede tandblegningsmetode og professionelle vejledning tilbyder vi en skræddersyet tilgang til tandblegning, der tager højde for dine individuelle behov og ønsker. Vores procedure er omhyggeligt overvåget og udføres med fokus på komfort og sikkerhed. Vi sikrer, at du er fuldt informeret om processen og tager hensyn til eventuelle specielle hensyn, du måtte have.

Hvis du overvejer professionel tandblegning og ønsker at arbejde med en erfaren tandklinik, der prioriterer dit smil og velvære, så kontakt vores tandklinik i Hørsholm i dag for en konsultation. Vi ser frem til at hjælpe dig med at opnå det smukke smil, du fortjener.

Ofte stillede spørgsmål om tandblegning

Hvor længe forbliver tænderne hvide?

Tandblegning er ikke en permanent behandling. Resultatet holder fra 1 til 2 år. Varigheden er stærkt afhængig af dine personlige vaner, herunder mundhygiejne.

Drikker du meget kaffe og rødvin, eller ryger du, skal du genbehandle hyppigere end ellers.
Mens du bleger og lige efter vil dine tænder tage ekstra meget imod farvestoffer fra det du indtager. Vi fraråder derfor indtagelse af mad eller drikke, der kan misfarve tænderne, i mindst en uge efter blegningen.

Vil fyldninger, kroner mv. også blive bleget?

Det er kun dine naturlige tænder, der bleges. Du skal forvente, at den farve som for eksempel en plastfyldning har, ikke ændrer sig.

Dette vil for de fleste betyde, at de skal have skiftet deres synlige plastfyldninger efter endt behandling, da øvrige tænder nu har en lysere farve. Rodbehandlede tænder bleges kun minimalt. Disse kan evt. bleges ved det, der kaldes intern blegning, hvor blegemidlet lægges ind i tanden. Denne behandling foregår på klinikken.

Er der bivirkninger ved behandlingen?

Ja, det kan der være, men for de fleste vil der ikke være væsentlige bivirkninger. 20-40 % af de behandlede oplever isninger eller ekstra følsomhed i tænder/tandkød under behandlingen, når de drikker varme eller kolde drikke. Dette er dog helt normalt og forbigående og forsvinder senest 1-3 dage efter endt behandling.

Gør blegningen tænderne svagere end før?

Undersøgelser viser, at påvirkningen ved en blegning svarer til at drikke et glas cola eller juice. Blegningen giver således en lille ætsning af emaljen, og derfor skal man ikke blege for ofte.

Ingen undersøgelser har kunnet påvise, at blegning påvirker tænderne så emalje eller dentin er mere udsat for huller, revnedannelse eller andre defekter.

Mød Tandplejer Camilla

Camilla er tandplejer og har særlig interesse for kosmetisk tandpleje herunder Invisalign.

Hun er uddannet tandplejer fra Københavns Universitet, og udfører både almindelige undersøgelser, paradentosebehandlinger, små plastfyldninger og tandblegning samt bistår med Invisalign.

Privat bor Camilla i Søborg.

Tandplejer Camilla

Mød tandlæge og smiledesigner Marc Onuoha

Marc Onuoha er uddannet tandlæge fra Københavns Universitet i 2002.

Han har efterfølgende gennemgået tre efteruddannelsesforløb: Dawson Academy FL. US. 2010 (bidfunktion), 1-Year UCLA/gIDE Master Clinician Program in Implant Dentistry 2012 og 6 Month Clinical Masters Program in Periodontics 2014 i Campinas Brasillien som er et efteruddannelsesforløb i parodontal plastik kirurgi.

Marc tilbyder således sine patienter ekspert behandlinger inden for kosmetisk tandpleje, bidfunktion, implantologi og parodontal plastik kirurgi.

tandlæge og smiledesigner Marc Onuoha