Mellemrum mellem tænderne kan behandles med Invisalign

Mellemrum mellem tænderne – sådan kan det behandles

5. April, 2024

Derfor får man mellemrum mellem tænder

Mellemrum mellem tænderne kan variere meget i bredde, men selv et lille mellemrum kan skabe store gener. Derfor kræver lukning af mellemrummet en individuel behandlingsplan, som Heidi Lund har mange års erfaring med at udarbejde.

Der er flere grunde til, at mellemrum mellem tænderne kan opstå. Oftest refereres der til et mellemrum mellem fortænderne, som er særligt synligt. Mellemrummet kan opstå af mange forskellige årsager. Blandt andet kan tænderne rykke sig fra hinanden med tiden, en eller flere tænder kan være blevet slået ud, hvilket kan forårsage, at tænderne rykker sig fra hinanden, eller mellemrummet kan være medfødt.

Mellemrum mellem tænderne kan behandles på flere måder

Mellemrum mellem tænderne kan behandles på flere måder

Hvordan fjerner man mellemrum mellem tændere?

Mellemrum mellem tænderne kommer i mange former og størrelser, og det gør behandlingsmulighederne også. Mellemrummet kan alt efter præference lukkes helt eller delvist. Afhængigt af din individuelle situation er der funktionsmæssige og dentale aspekter, som vi tager hensyn til, så vi kan skræddersy en behandlingsplan til netop dig.

De mest almindelige metoder til at lukke mellemrum mellem tænderne er følgende:

Tandretning

For at minimere mellemrum kan tænderne rettes med tandbøjler. Tandlæge Heidi Lund har stor erfaring inden for tandregulering med den diskrete og effektive bøjle, Invisalign, og er blandt de første tandlæger i verden med en master i Clear alignere/Invisalign.

Plastopbygning

En anden behandlingsmetode er plastopbygning. Ved at lægge plast på tænderne omkring mellemrummet, kan man gøre tænderne større og dermed mellemrummet – og generne det medfører – mindre. Plastopbygning er oplagt til dig, som ønsker at lukke mellemrummet mellem tænderne hurtigt og effektivt.

Facader

Facader kan lægges på tænderne, så et mellemrum mellem tænderne kan lukkes, og et ensartet udtryk opnås. Hos Heidi Lund tilbyder vi plast- og porcelænsfacader. Plastfacader er en tynd skal af plast, som limes på tændernes overflade. Behandling med plastfacader er en skånsom metode til at lukke mellemrummet mellem tænderne, fordi dine egne tænder forbliver intakte under facaderne.

Porcelænsfacader er helt tynde porcelænsskaller, som lægges på tænderens forside. Porcelænsfacader kan også benyttes til at lukke mellemrum mellem tænderne og dermed opnå et kosmetisk ensartet udtryk.

Vil du have udført en kosmetisk tandbehandling?

Mellemrum mellem tænderne er en kosmetisk behandling, fordi det ikke direkte skaber sundhedsmæssige gener. Du skal altså vælge at få lukket mellemrummet mellem dine tænder, fordi du er utilfreds med dine tænders udseende.

Hos Tandlæge Heidi Lund har vi mange års erfaring med kosmetiske behandlinger – herunder tandretning med Invisalign. Så hvis du ønsker at lukke mellemrummet mellem dine tænder, er du velkommen i klinikken i Hørsholm for en forundersøgelse.