Læs om kosmetiske tandbehandlinger

Smile makeover: Oversigt over kosmetiske tandbehandlinger

5. April, 2024

Hvis du ønsker et pænt smil og stærke, sunde tænder, er en smile makeover hos Heidi Lund valget for dig. Vi tilbyder behandling, som er særligt tilpasset dine dentale og kosmetiske behov. Sådan kan vi forsikre dig om, at dit smil både er sundt – og ser sundt ud.

I dette indlæg dykker vi ned i forskellige typer kosmetiske tandbehandlinger.

Hvad er en smile makeover?

En smile makeover er en specialiseret behandling til dig, der ønsker et flottere smil. Hos Tandlæge Heidi Lund i Hørsholm tilbyder vi en skræddersyet sammensætning af kosmetiske behandlinger, som kan give dig dit drømmesmil – uanset om du ønsker et kridhvidt tandpastasmil, lige og ensartede tænder eller blot et særligt udtryk.

Formålet med en smile makeover er at opnå et æstetisk flot smil. Men vi går ikke på kompromis med det dentale aspekt, som vedrører tændernes sundhed og styrke.

Vi tilbyder altså behandling på to plan: Det dentale plan, hvor vi blandt andet korrigerer tandsundhed og bid, og det kosmetiske plan, hvor tænderne rettes, bleges eller på anden vis formes efter ønske.

Oversigt over kosmetiske tandbehandlinger

Som en erfaren tandklinik med erfaring i kosmetiske behandlinger tilbyder vi et bredt sortiment af behandlinger, som fremmer æstetikken i dit smil.

Blandt de mest populære kosmetiske behandlinger er følgende:

Invisalign – tandretning med usynlige bøjler

For at fremme æstetikken i smilet kan skæve tænder rettes, og mellemrum minimeres. Tandlæge Heidi Lund tilbyder aftagelige, transparente bøjler kaldet Invisalign.

I Danmark er Tandlæge Heidi Lund blandt de førende klinikker inden for behandling med den usynlige bøjle Invisalign. Invisalign benyttes kosmetisk til behandling af skæve eller roterede tænder samt korrektion af tandstillingsfejl.

Invisalign er en investering der betaler sig

Invisalign er en både diskret og effektiv løsning til tandretning

Facader i plast

Plastfacader er en tynd skal af plast, som limes på tændernes overflade. Behandling med plastfacader er en skånsom metode til at opnå et ensartet og æstetisk udtryk, fordi dine egne tænder forbliver intakte under facaderne.

Facader i plast er ideelle til dig, som har ujævne, misfarvede eller beskadigede tænder og ønsker at opnå et ensartet udtryk med en skånsom behandling.

Facader i porcelæn

Porcelænsfacader er helt tynde porcelænsskaller, som lægges på tænderens forside. Porcelænsfacader er et oplagt valg til dig, som har en beskadiget tand, som ikke kan repareres med en fyldning. Facaden støtter tanden og sikrer, at den ikke knækker.

Porcelænsfacader kan også benyttes til at opnå et kosmetisk ensartet udtryk.

Facaderne kan lægges på flere tænder for at give tænderne den form og det udtryk, som du specifikt ønsker. Facader i porcelæn er både ideelle til dig, som vil sikre holdbarheden af en tand, og til dig som ønsker et ensartet udtryk og æstetisk smil uden at gennemgå en omfattende tandbehandling.

Læs om forskellen på plast- og porcelænsfacader.

Professionel tandblegning

Hvide tænder er centralt for at opnå et pænt smil. Det er meget almindeligt at få gule tænder med tiden. Det skyldes at syre i madvarer nedbryder tændernes emalje, hvilket gør tænderne mere modtagelige for farvestoffer i vores mad- og drikkevarer.

I vores klinik tilbyder vi professionel blegning af tænderne. Proceduren foregår ved, at individuelle blegeskinner fremstilles og benyttes sammen med en blegegel.

Professionel tandblegning hos Tandlæge Heidi Lund er et oplagt valg for dig, som ønsker et pænere og hvidere smil.

Professionel tandblegning

Med en professionel tandblegning kan du gøre dine tænder adskillige nuancer hvidere